Vragen over
erfrechtelijk onderzoek
NEDERLAND BELGIË DUITSLAND ITALIË FRANKRIJK PORTUGAL SPANJE ZWITZERLAND OOSTENRIJK PAKISTAN GRIEKENLAND TURKIJE VERENIGD KONINKRIJK HONGARIJE CHILI BULGARIJE TSJECHIË SLOWAKIJE ROEMENIË VERENIGDE STATEN CANADA BRAZILIË ARGENTINIË AUSTRALIË IJSLAND IRAN ZUID-AFRIKA RUSLAND JORDANIË PAPUA NIEUW GUINEA FIJI INDONESIË DENEMARKEN FINLAND ZWEDEN EGYPTE IERLAND ISRAËL INDIA JAPAN CHINA KROATIË CUBA ESTLAND THAILAND LETLAND LITOUWEN LUXEMBURG MEXICO ECUADOR IRAK NIEUW-ZEELAND NOORWEGEN GUATEMALA MAROKKO POLEN SERVIË SLOVENIË OEKRAÏNE SURINAME TUNESIË VATICAANSTAD URUGUAY VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN VENEZUELA GUYANA COLOMBIA FILIPIJNEN ZIMBABWE VIETNAM LIECHTENSTEIN PANAMA
Vaste partner van meer dan 100 Nederlandse notarissen
Antwoorden op de meest gestelde vragen inzake erfgenamenonderzoek
Vraag:
Wat wordt er onder een erfgenamenonderzoek verstaan?
Antwoord:
Vraag:
Wat nu als de erfgenamen zich in het buitenland bevinden?
Antwoord:
Niet zelden leidt het erfgenamenonderzoek naar het buitenland; soms bevinden alle erfgenamen zich in het buitenland, maar het kan ook heel goed zijn dat één verre verwant ooit geëmigreerd is naar Australië of de Verenigde Staten. Dit is voor ons geen probleem.
Door vaste afspraken met buitenlandse collega's zijn wij in staat in vrijwel ieder buitenland een onderzoek uitvoeren, waarbij in het bijzonder noemenswaardig zijn de landen Indonesië, Papua-Nieuw-Guinea en Portugal. Deze samenwerking heeft voor u als groot voordeel dat efficiënt en doeltreffend onderzoek plaats kan vinden, waardoor de kosten binnen de perken kunnen blijven. Onze buitenlandse correspondenten zijn juridisch en historisch-genealogisch onderlegd, weten exact welke archieven te raadplegen en hebben vaste bronnen en relaties waaruit ze kunnen putten voor de opsporing van nog in leven zijnde verwanten.
Vraag:
Hoe gaat een erfgenamenonderzoek precies in zijn werk?
Antwoord:
Vraag:
Wat hebben jullie nodig om het erfgenamenonderzoek op te starten?
Antwoord:
In het algemeen geldt: hoe meer informatie, hoe beter. Het kleinste detail kan namelijk het verschil maken in een erfgenamenonderzoek. Het aantonen van onze bevoegdheid is essentieel bij correspondentie met buitenlandse overheden. Om die reden verzoeken wij onze opdrachtgevers, zeker daar waar het notarissen en advocaten betreft, aan ons een gelegaliseerd een geapostilleerde volmacht te verstrekken met de macht van substitutie. Soms is het nodig dat de cliënt van een notaris of een advocaat een brief moet ondertekenen (bijvoorbeeld bij het bevragen van het centraal testamentenregister in Duitsland) of als volmachtgever wordt vermeld in de aan ons verstrekte volmacht.
Vraag:
Kunnen jullie garanderen dat het onderzoek het gewenste resultaat zal hebben?
Antwoord:
Meer weten?
Neem contact met ons op.
Ook voor een kennismakingsafspraak of een presentatie over internationaal erfgenamenonderzoek.
© 2013-2021 Erfgenamenonderzoek.nl - Algemene voorwaarden - Klachtenregeling - Privacyverklaring - BTW-nr. NL001393726B94 - K.v.K. 58607277