Algemene vragen
Erfgenamenonderzoek.nl

Welkom op

Erfgenamenonderzoek.nl

INTERNATIONAAL

GENEALOGISCH

ONDERZOEK EN

WERELDWIJDE

OPSPORING

U stelt wat wij bewijzen

Algemene vragen

Association of Professional Genealogists (APG)
IAPPR-regulated member [International Association of Professional Probate Researchers, Genealogists & Heir Hunters]

NEDERLAND BELGIË DUITSLAND ITALIË FRANKRIJK PORTUGAL SPANJE ZWITZERLAND OOSTENRIJK PAKISTAN GRIEKENLAND TURKIJE VERENIGD KONINKRIJK HONGARIJE CHILI BULGARIJE TSJECHIË SLOWAKIJE ROEMENIË VERENIGDE STATEN CANADA BRAZILIË ARGENTINIË AUSTRALIË IJSLAND IRAN ZUID-AFRIKA RUSLAND JORDANIË PAPUA NIEUW GUINEA FIJI INDONESIË DENEMARKEN FINLAND ZWEDEN EGYPTE IERLAND ISRAËL INDIA JAPAN CHINA KROATIË CUBA ESTLAND THAILAND LETLAND LITOUWEN LUXEMBURG MEXICO ECUADOR  IRAK NIEUW-ZEELAND NOORWEGEN  GUATEMALA MAROKKO POLEN SERVIË SLOVENIË OEKRAÏNE SURINAME TUNESIË VATICAANSTAD URUGUAY VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN VENEZUELA GUYANA COLOMBIA  FILIPIJNEN ZIMBABWE VIETNAM LIECHTENSTEIN PANAMA

Antwoorden op de meest gestelde algemene vragen


Vraag: 

Verrichten jullie ook klassiek genealogisch onderzoek, om een familiegeschiedenis in kaart te brengen?


Antwoord:

Ja, maar in beperkte mate en met name voor buitenlandse opdrachtgevers. Wij verrichten primair erfrechtelijk genealogisch onderzoek.


Wel is het zo dat daarbij meestal een behoorlijk deel van de familie in kaart wordt gebracht. Tegen een kleine vergoeding is het dan mogelijk een kopie van de stamboom te ontvangen. Uiteraard moeten we wel de privacy van in leven zijnde familieleden respecteren. Kijk op de Engelstalige pagina over familieonderzoek voor meer informatie.


Vraag:

Hoe lang duurt het voordat een onderzoek kan worden afgerond?


Antwoord:

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven; het hangt af van de omstandigheden van het geval. Wilt u dat wij akten voor u opvragen uit het buitenland? Dan kan dit binnen circa 14 dagen al rond zijn. Moet er diepgaand genealogisch onderzoek worden verricht in het buitenland om alle levende afstammelingen van een erfgenaam in kaart te brengen dan kan dat soms wel een aantal maanden tot een halfjaar duren. Sneller kan natuurlijk ook.


Vraag:

Kan ik jullie ook inhuren om een vermist persoon te zoeken?


Antwoord:

Hoewel wij beschikken over een recherchevergunning, beperken wij ons tot erfrechtelijk genealogisch onderzoek. Natuurlijk komt het wel voor dat een legataris wordt opgespoord in opdracht van een notaris, maar echte vermissingszaken laten we over aan de politie en daarin gespecialiseerde collega's. Kijkt u eens op www.bpob.nl.


Vraag:

Werken jullie alleen voor notarissen en advocaten?


Antwoord:

Naast notarissen en advocaten werken we ook voor executeurs, voor het bank- en verzekeringswezen en voor collega erfrechtelijk genealogen, bijvoorbeeld als zij op eigen initiatief proberen rechthebbenden op te sporen van ongeclaimde tegoeden. Soms claimen wij ook voor particulieren (on)roerend goed in het buitenland. In die gevallen werken we met een percentage en op basis van no cure, no pay.


Vraag:

Zijn jullie aangesloten bij een beroepsvereniging?


Antwoord:

Wij zijn lid van onder meer de Association of Professional Genealogists (APG), de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA) (Klaas Zondervan op persoonlijke titel) en de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV). Referenties treft u hier aan. Klaas Zondervan heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij Chubb met een maximale dekking van € 1.000.000,00.

Meer weten?

Neem contact met ons op.


Ook voor een kennismakingsafspraak of een presentatie over internationaal erfgenamenonderzoek.

© 2019 Erfgenamenonderzoek.nl - Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Klachtenregeling - K.v.K. 58607277

Erfgenamenonderzoek.nl

CONTACT

Postbus 506

2400 AM Alphen aan den Rijn

+31 (0)85-0604243