Algemene vragen
Erfgenamenonderzoek.nl

Welkom op

Erfgenamenonderzoek.nl

®

INTERNATIONAAL

GENEALOGISCH

ONDERZOEK EN

WERELDWIJDE

OPSPORING

U stelt, wij bewijzen

Algemene vragen

NEDERLAND BELGIË DUITSLAND ITALIË FRANKRIJK PORTUGAL SPANJE ZWITZERLAND OOSTENRIJK PAKISTAN GRIEKENLAND TURKIJE VERENIGD KONINKRIJK HONGARIJE CHILI BULGARIJE TSJECHIË SLOWAKIJE ROEMENIË VERENIGDE STATEN CANADA BRAZILIË ARGENTINIË AUSTRALIË IJSLAND IRAN ZUID-AFRIKA RUSLAND JORDANIË PAPUA NIEUW GUINEA FIJI INDONESIË DENEMARKEN FINLAND ZWEDEN EGYPTE IERLAND ISRAËL INDIA JAPAN CHINA KROATIË CUBA ESTLAND THAILAND LETLAND LITOUWEN LUXEMBURG MEXICO ECUADOR  IRAK NIEUW-ZEELAND NOORWEGEN  GUATEMALA MAROKKO POLEN SERVIË SLOVENIË OEKRAÏNE SURINAME TUNESIË VATICAANSTAD URUGUAY VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN VENEZUELA GUYANA COLOMBIA  FILIPIJNEN ZIMBABWE VIETNAM LIECHTENSTEIN PANAMA

Vaste partner van meer dan 100 Nederlandse notarissen

Antwoorden op de meest gestelde algemene vragen


Vraag: 

Verrichten jullie ook klassiek genealogisch onderzoek, om een familiegeschiedenis in kaart te brengen?


Antwoord:

Ja, maar in beperkte mate en met name voor buitenlandse opdrachtgevers. Wij verrichten primair erfrechtelijk genealogisch onderzoek. Voor meer informatie over familieonderzoek kunt u ook eens kijken op deze website.


Wel is het zo dat tijdens het erfgenamenonderzoek meestal een behoorlijk deel van de familie in kaart wordt gebracht. Tegen een kleine vergoeding is het dan mogelijk een kopie van de stamboom te ontvangen. Uiteraard moeten we wel de privacy van in leven zijnde familieleden respecteren, zodat eerst om toestemming wordt gevraagd.


Vraag:

Hoe lang duurt het voordat een onderzoek kan worden afgerond?


Antwoord:

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven; het hangt af van de omstandigheden van het geval. Wilt u dat wij akten voor u opvragen uit het buitenland? Dan kan dit binnen circa 14 dagen al rond zijn. Moet er diepgaand genealogisch onderzoek worden verricht in het buitenland om alle levende afstammelingen van een erfgenaam in kaart te brengen dan kan dat soms wel een aantal maanden tot een (half)jaar duren. Sneller kan natuurlijk ook.


Vraag:

Kan ik jullie ook inhuren om een vermist persoon te zoeken?


Antwoord:

Hoewel wij beschikken over een recherchevergunning (POB 1403), beperken wij ons tot erfrechtelijk genealogisch onderzoek. Natuurlijk komt het wel voor dat een legataris wordt opgespoord in opdracht van een notaris, maar echte vermissingszaken laten we over aan de politie en daarin gespecialiseerde collega's. Kijkt u eens op www.bpob.nl.


Vraag:

Werken jullie alleen voor notarissen en advocaten?


Antwoord:

Naast notarissen en advocaten werken we ook voor executeurs, voor het bank- en verzekeringswezen en voor collega erfrechtelijk genealogen, bijvoorbeeld als zij proberen met rechthebbenden van ongeclaimde tegoeden in contact te komen. Soms claimen wij ook voor particulieren (on)roerend goed(eren) in het buitenland. In die gevallen werken we meestal met een percentage en op basis van no cure, no pay.


Vraag:

Zijn jullie aangesloten bij een beroepsvereniging?


Antwoord:

Wij zijn lid van onder meer de Association of Professional Genealogists (APG), de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA) (Klaas Zondervan op persoonlijke titel) en de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV). Referenties treft u hier aan. Klaas Zondervan heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij BlueRisk met een maximale dekking van € 1.000.000,00.

Meer weten?

Neem contact met ons op.
Ook voor een kennismakingsafspraak of een presentatie over internationaal erfgenamenonderzoek.

Bel ons op


085-0604243

© 2013-2021 Erfgenamenonderzoek.nl - Algemene voorwaarden - Klachtenregeling - Privacyverklaring - BTW-nr. NL001393726B94 - K.v.K. 58607277

Erfgenamenonderzoek.nl

CONTACT

Postbus 506

2400 AM Alphen aan den Rijn